Katwijk aan Zee
Nederland
+31 (0) 6 57516608
info@holidayshortstay.nl
Parkeren
Gratis WiFi
Rookvrije kamers
booked.net

Katwijk en omgeving

Katwijk aan Zee is een prachtige badplaats gelegen tussen een aantal mooie steden. Denk bijvoorbeeld aan Leiden, Den Haag, Rotterdam en onze hoofdstad Amsterdam. Bovendien is er in de directe omgeving ook genoeg te beleven. Er zijn wandel- en fietsroutes en diverse culturele uitjes. Ook voor de kinderen is er genoeg te doen, in de buurt heb je namelijk het attractiepark Duinrell en de grootste speeltuin van Europa!

(Week) Markten

Weekmarkt Katwijk

Marktplein, Piet Heinlaan, Katwijk

Iedere vrijdag vindt er aan het marktplein, aan de Piet Heinlaan in Katwijk, de Katwijkse weekmarkt plaats van 10:00 tot 17:00. Wekelijks zullen er hier circa 40 á 50 marktkramen te vinden zijn.

Bezoek website

Toeristenmarkt Katwijk aan Zee

Voorstraat

Van 23 juni t/m 25 augustus 2020 vindt er iedere dinsdag in Katwijk de toeristenmarkt plaats. Deze markt is van 13:00 tot 21:00, bestaat uit ongeveer 130 kramen en is te vinden door het hele centrum van Katwijk aan Zee. Tevens vindt er in de avond uren...

Bezoek website

Weekmarkt Oegstgeest

Lijtweg

Iedere dinsdag van 09:00 tot 16:00 met circa 25 marktkramen.

Bezoek website

Weekmarkt Leiden

Aalmarkt

Iedere woensdag en zaterdag van 08:00 tot 17:00 met meer dan 200 kramen!

Bezoek website

Zomermarkt Noordwijk aan Zee

Hoofdstraat

Iedere woensdag in de maanden juli en augustus, vindt er in Noordwijk aan Zee een braderie plaats die zich verspreidt door het centrum hiervan. Deze braderie is van 10:00 tot 19:00 te bezoeken. Een traditionele zomermarkt met sfeervol ingerichte kramen.

Bezoek website

Excursies & Cultuur

Soldaat van Oranje - De musical

1e Mientlaan 75, 2223 LA Katwijk

Soldaat van Oranje is een Nederlandse musical, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Nederlandse verzetsstrijder Erik Hazelhoff Roelfzema tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Bezoek website

Keukenhof

Stationsweg 166A, 2161 AM Lisse

Keukenhof is het mooiste lentepark ter wereld! Ruim zeven miljoen tulpen, narcissen en hyacinten zorgen acht weken lang voor 32 hectare aan geur en kleur. Een aanrader voor jong en oud!

Bezoek website

Katwijks Museum

Voorstraat 46, 2225 ER Katwijk

Het Katwijkse Museum laat u kennismaken met de geschiedenis van Katwijk. Bewonder diverse schilderijen en andere bezienswaardigheden van Nederlandse en buitenlandse kunstenaars.

Bezoek website

DunaAtelier

Boulevard Zeezijde 31, 2225 BB Katwijk

Aan de kust van Katwijk bevindt zich dit speciale atelier. Kunstenaars werken hier aan de mooiste schilderijen en kunnen ze te koop aanbieden. Bekijk de site voor diverse exposities en activiteiten.

Bezoek website

CORPUS

Willem Einthovenstraat 1, 2342 BH Oegstgeest

Maak een virtuele reis door het menselijke lichaam. Hoe reageert uw maag bijvoorbeeld op een broodje kaas? Een unieke activiteit en leuk voor alle leeftijden.

Bezoek website

Attracties met kinderen

Duinrell

Duinrell 1, 2242 JP Wassenaar

Het attractiepark Duinrell ligt op een steenworp afstand. In het park kan iedereen alle energie kwijt in de ruim 40 attracties. Geniet van allerlei waterattracties, achtbanen en klimtoestellen. Leuk voor jong en oud!

Bezoek website

Space Expo Noordwijk

Keplerlaan 3, 2201 AZ Noordwijk

Een interessante ontdekkingsreis door de ruimte. Neem een rondleiding en maak kennis met de modernste ontwikkelingen en de geschiedenis van de ruimtevaart. Een unieke beleving en zeker aan te raden.

Bezoek website

Archeon

Archeonlaan 1, 2408ZB, Alphen a/d Rijn

Duik in het verleden, ga terug in de tijd van de Romeinen en Middeleeuwen. Het park is volledig aangepast aan allerlei tijden in het verleden, zoals de gebouwen en de mensen. Een echte tour waar u ook zelf deel van uitmaakt!

Bezoek website

Madurodam

George Maduroplein 1, 2584 RZ Den Haag

Bekijk steden en wijken van Nederland in het klein. Het park staat vol met miniaturen en is een unieke bezienswaardigheid. Bovendien zijn er leuke activiteiten voor de kids, zoals de haven van Rotterdam. 

Bezoek website

Linnaeushof

Glipperweg 4c, 2104 AK Heemstede

De grootste speeltuin van Europa ligt in de omgeving! De kinderen kunnen hun energie kwijt op leuke glijbanen, speeltoestellen en in een water speelparadijs! Een zeer leuk familiepark met ontzettend veel activiteiten.

Bezoek website

Kidszoo

Pletterij 3, 2211 JT Noordwijkerhout

Een indoorspeeltuin waar kinderen hun energie in kwijt kunnen, superleuke voor de kinderen!  Er zijn allerlei leuke speeltoestellen en ballenbakken aanwezig. Ook voor de begeleiders en ouders is het comfortabel en overzichtelijk gemaakt. 

Bezoek website

Naturalis

Vondellaan 55, 2332 AA Leiden

Het leven op aarde wordt in dit museum onder de aandacht gebracht. Ga op een ware ontdekkingstocht. Maak kennis met de mooie natuur van moeder Aarde. Er is zelfs een T. rex te bewonderen!

Bezoek website

Rijksmuseum van Oudheden

Rapenburg 28, 2311 EW Leiden

Liefhebber van archeologische schatten? Dan zit je hier goed. Dit oude museum (geopend in 1818) is een prachtige locatie waar een grote collectie van archeologische objecten is te zien.

Bezoek website

Sport & Activiteiten

Landgoed & Golfbaan Tespelduyn

Tespellaan 53, 2211VT Noordwijkerhout

De golfliefhebber komt hier helemaal aan zijn trekken. Een zeer rustig gelegen plaats met een uitdagend golf parcours. Een prachtige omgeving midden in de bollenvelden. Bovendien is er een luxe restaurant met heerlijk eten en drinken.

Bezoek website

Surfschool Katwijk

Boulevard Zeezijde 3a, 2225 BB Katwijk

Tijdens de herfst dalen de temperaturen en zet de wind meer op. En dat is goed nieuws! Want in Katwijk is er namelijk genoeg te doen met deze weersomstandigheden Onze appartementen liggen aan de kust, tijd voor een surfles dus! Vlakbij ligt...

Bezoek website

Manege Jonker

Noordduinseweg 7, 2221 BL Katwijk aan Zee

Vindt u paarden helemaal geweldig en zou u een ritje willen maken? Dat kan! In de buurt bevindt zich een manege die diverse buitenritten aanbiedt. Onder leiding van ervaren instructeurs worden er allerlei soorten lessen gegeven.

Bezoek website

Wandelen en fietsen

Diverse locaties

Katwijk is een zeer geschikte omgeving om te wandelen en fietsen. Maak bijvoorbeeld een wandeling door de bossen, duinen en/of de bollenvelden. Een omgeving die het allemaal heeft! Meer informatie kun je vinden op onze pagina's over wandelen en...

Bezoek website

Marina Rijnsburg Sloepverhuur

Kanaalpad NW 4, 2231 NX Rijnsburg

Een leuke vaartocht maken door de rivieren en kanalen van Nederland? Dat kunt u ook zelf! Een vaarbewijs is niet nodig. Vaar door de mooie grachten van Leiden of de plassen nabij de Kaag. Meer tussendoor aan bij de leukste restaurantjes.

Bezoek website

De Uithof

Jaap Edenweg 10, 2544 NL Den Haag

In de Uithof kunt u indoor skiën en snowboarden. Het is voor alle leeftijden het optimale dagje uit. Een mooie locatie waarbij de sneeuw altijd van uitstekende kwaliteit is. Daarnaast kunt u nog schaatsen, karten en nog veel meer!

Bezoek website

©2022 Holiday & Short Stay- Katwijk - Privacy & Cookies

Webontwikkeling: 2nd Chapter